יין וקולינריה ביקבי הגליל והגולן

ענבים בעמק האלה

ייצור יין בארץ ישראל החל לפני אלפי שנים ומסורות אלו נמשכות עד היום בחלקי הארץ השונים, כאשר לכל איזור יש את הייחוד שלו.

הגליל ורמת הגולן בצפון ישראל נחשבים לאיזורים בעלי אקלים ותנאי קרקע המתאימים במיוחד לגידול גפנים ליין. תרבות היין באיזורים אלו מפותחת ביותר וברחבי הגולן והגליל קיימים עשרות יקבים, ביניהם יקבי בוטיק רבים.

טיול יין בגליל ובגולן כולל ביקור ביקבי בוטיק בעלי מסורת משפחתית רבת שנים וטעימה של היינות השונים.

במקביל, נערוך היכרות עם שלל מוצרים קולינריים אחרים האופייניים לאיזורים אלה כגון שמן זית, גבינות, עשבי תיבול וירקות מיוחדים.

אנו נכיר את סגנונות הבישול המיוחדים לגולן ולגליל, ונטעם מהמאכלים השונים האופיניים להם – סגנון שנולד במפגש בין תרבויות שונות ועמים שונים שחיים בגליל ובגולן לארוך ההיסטוריה.

ניתן במהלך היום גם לשלב בסיור ביקור בשמורות הטבע הרבות הקיימות בגליל ובגולן ומסלולי הליכה קצרים בין מעיינות, מפלים ובעלי חיים.